Tieto auttaa suunnittelemaan       2/100

Tämä aikana tuntuu, että tietämättömyys tulevaisuudesta häiritsee kaikkea suunnitelmallisuutta. Miten uskaltaa unelmoida, kun huominen tuntuu olevan täynnä uhkakuvia ja epävarmuutta? Onko elämässä mikä totta ja mikä valhetta? Kenen totuuden mukaan on elettävä?

Nyky-yhteiskunnassa tänä aikana on jokin hiljainen sääntö, ettei saa epäillä mitään eikä kritisoida päätöksiä. Osa kansasta liki demonisoidaan. Kyllä puhun koronasta, mistä mielelläni olisin hiljaa, tiedon vain kuuluu virrata ja tietoa,  tuntemuksia, epäilyjä ja ajatuksia tulee saada esittää. Olivatpa ne sitten päättäjien mielenvastaisia tai vaikka työpaikan esimiehen. Ruskealla kielellä voi toki pärjätä jonkin aikaa, mutta kannattaako se?

 

Totuus ei tarvitse tuekseen kiristystä, uhkailua, lahjontaa, manipulointia saati sensurointia taikka mustamaalaamista. On äärimmäisen epämiellyttävää seurata, miten ihmisiä, jotka ovat huolestuneita nykymenosta leimataan foliohatuiksi, salaliittoteoreetikoiksi,  koronankieltäjiksi sekä rokotevastaisiksi. Tämä injektio on uusi ja sen pitkän ajan haittavaikutuksista ei tietoa. ADE-reaktio voi tulla rokotteista ja tämän vuoksi kuolleisuus voi nousta jo rokotettujen keskuudessa, koska vastustuskyky käy itseään vastaan. Ja tämä peitetään uudella variantilla sekä rokottamattomuudella. Ilmoitettujen haittavaikutuksien vakavuutta vähätellään THL:n toimesta. Onko tämä normaalia? Ei. 

 

Huono tiedonkulku hidastaa kehitystä. Valheellinen tai vääristetty tieto taas tukee epärehellisen aikomuksen toteutamismahdollisuuksia. Valheella on lyhyet jäljet sanotaan, jää nähtäväksi milloin tämä pommi jysähtää. Voidakseen hyvin ihmisen on oltava selvillä, missä mennään. Epämääräiset muminat ja sekava viestintä vievät hermot keneltä tahansa.

Oma kokemukseni ja mielipiteeni on, että mikäli asioita ei saa kritisoida eikä epäilyksistään kertoa, silloin ei ole asiat raiteillaan. Tiedän useita rokottteista haittoja saaneita, mutta niistä ei ole tehty Fimealle haittavaikutusilmoituksia. Terve mies otti molemmat piikit, tämän jälkeen verenpaine ja sykkeet laskivat ( 88/55 ja 34), nyt hänellä on tahdistin. Terve nainen, nyt sydänlääkkeet, koska rytmit sekaisin ja verenpaine nousi, tässä vain parin tuttavani tilanne. Tuttu nelikymppinen liikunnallinen mies kärsi yli 200 yläpaineesta rokotuksen jälkeen, mutta ei ole siitä huudellut. Kuinka moni jättää kertomatta rokotuksen haitoista? 

Tietoa kulkeutuu tipottain ylhäältä alaspäin ja ylöspäin tieto kulkee vain höyrystyessään. 

Milloin silmät avautuvat ja huomataan, että nyt astuttiin todelliseen paskamiinaan? Päättäjät ovat maailman eliitin vietävissä,  ja silloin oman kansan paras unohtuu. 

Kuinka moni uskoi riskiryhmien rokottamisen riittävän? Käsi ylös! Minulla on molemmat kädet ylhäällä.

Laumasuojaan  tarvittava raja nousee ja nousee, vaikka sellaista ei voi saavuttaa. Ihmettelen uskovatko asiantuntijatkaan omia puheitaan?  Turvarajat metri, yhtäkkiä 2 metriä. Maskit eivät auta, yhtäkkiä ne auttavatkin. Ei saa tavata kuin 10 ihmistä kerralla, nyt useampi ja taas vähempi. Ravintolat kiinni, auki, kiinni. Koulut etäopetukseen, ei tarvikaan jne. Uusimaa kiinni, ulkorajat auki ja muuta kummallisuutta.  Etätyöt, ei etätyöt.  Teet niin tai näin, niin lopputulos on sama..2 piikkiä riittää, ei tarvitaankin 3:s ja neljäs. Entä jos jaettaisiinkin vain vitamiinipurkkeja ihmisille?  

Ensin laskettiin kuolleita, sitten tartuntoja ja nyt karanteenissa olevia. Tällä tavalla saadaan tilanne kuulostamaan todella pahalta, kun välinpitämättömien takia yli kymmenentuhatta uutteraa kansalaista istuu kotona karanteenissa. Miten tiedotetaan, millä sanoilla luodaan tiettyjä mielikuvia ja sitä kautta jyrkkiäkin mielipiteitä ihmisistä. Heitä on helppo tuomita, joita ei tunne itse.

Toivoisin itse positiivista ja avointa tiedottamista kriisiaikana. Mutta entä jos tarkoitus onkin pelotella? Ja ajaa ihmiset ansaan? Vaikka oma elämä sujuisikin mukavasti, niin kannattaa myös pitää silmällä ympäristöään. Media syöttää tarkoituksella tietynlaista kuvaa, maailmassa pyörivät isot rahat ja pahat pojat. Kyllä täällä lintukodossakin täytyy pitää silmänsä auki, kyykäärme voi luikerrella paratiisiin. 

Monet asioista vihiä saaneet vaiennetaan, leimataan hulluiksi ja dementikoiksi jne. Nykyään on näkynyt usein, lisäksi usein törmään Liite tai tiedosto ei ole enää saatavissa -tekstiin. Tiedonkulkua estetään. Itse koin tämän sensuurin, kun jaoin Facebookissa liitteen, jossa oli Suomen johdon korruptiosta asiaa. Jaoin ensimmäistä kertaa tälläistä tietoa, koska se oli järkyttävää ja tietoa asioista pitää jakaa. En saanut enää jaettua tämän jalkeen jotakin vanhaa liitettä, kun muutamaa viikkoa myöhemmin yritin. Jokin selitys tuli ruudulle, en muista mikä.

Tiedonkulkua voi aina vain parantaa. Joskus tuntuu, että tieto siirtyy telepaattisesti.. joskus ei sitten vaikka lähettäisi millasia hätäraketteja. Kiehtova asia, riippunee vastaanottajan taajuudesta, vireystilasta kenties. 

Hiljainen tieto on työpaikoilla mielenkiintoinen asia. Miten sitä voi siirtää eteenpäin? Itse tapaan uudessa työpaikassa lukea ilmoitustaulun, se kertoo jo aika paljon paikasta. Onko taulu kieltoja vai vitsejä täynnä? Miten työpaikalla perehdytetään tehtäviin, kertooko joku vai saako luettavaksi perehdyttämiskansion vai kenties molemmilla tyyleillä? Vai sinähän olet tehnyt näitä hommia aiemmin, hommiin vaan heti. Tiedonpuute ahdistaa.

 

Hyvä, rehellinen ja avoin tiedonkulku lisää hyvinvointia ja turvallisuuden tunnetta. 

Kuka päättää, mitä saamme tietää? Ketkä pääsevät käsiksi salaisiin kansioihin? 

Tieto on valtaa, kenellä on valta? 

Näihin mietteisiin, 

kiitos ajastasi! 

 

ps. 

Olen pohtinut millä aikataululla kirjoitan tai julkaisen kirjoitukseni, olen päätynyt  maanantaihin ja perjantaihin. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

----