Muistelin tässä joku päivä sitten erästä lukioikaista juttua. Se nousi mieleeni luettuani jostakin otsikosta, että "on luotettava koulutettuihin" . Koulumme rehtori aloitti meille jo lukion kakkosella luokan edessä puhumaan ylioppilaskirjoituksista ja ainevalinnoista. " Jos yhtään osaa matematiikkaa, niin se kannattaa ehdottomasti valita reaalin sijasta pakolliseksi aineeksi. "  Hän toisti tätä todella usein ja varsin painokkaasti. Minua ahdisti ja minulla oli vahva tunne, että en voi tehdä niin, olkootkin, että pitkän uran omaava rehtori niin sanoi.  

Jokaisella on oma polkunsa kuljettavana  ja välillä voi olla vaikea ymmärtää kanssaihmisten valintoja. Näissä ei välttämättä tunnu olevan järjen hiventä,mutta jokaisella on oma tiensä kuljettavanaan likaojineen ja paskalampineen eli ojineen ja allikkoineen. Voi siellä elämänpolulla välillä olla vaihteluna kivaa ruusuilla tanssimistakin. Toisten kokemuksista voi ottaa oppia, mutta kaikkea ei voi välttämättä suoraan soveltaa omaan tilanteeseensa. 

Onnea on voida ja uskaltaa elää omannäköistään elämää. Ihminen voi hyvin, kun hän voi olla aidosti oma itsensä, käyttää kykyjään ja taitojaan sekä elää arvojensa mukaista elämää. Muut ihmiset kuitenkin miettivät varsin vähän toisia, kaikki keskittyvät enemmän omaan napaansa, joten miksi miettiä mitä muut mahtavat ajatella omista valinnoista. Miten ihminen loistaakaan, kun hän on sinut itsensä ja elämänsä kanssa. 

Päivänsä on hyvä elää niin, että voi hyvällä omalla tunnolla painaa päänsä illalla tyynyyn. Päivän päätteeksi on hyvä muistella päivän hyviä juttuja ja olla kiitollinen päivästä. Kiitollinen mieli vetää elämäänsä lisää hyviä asioita. Tämä ei meinaa, että pitää elää täysin nuhteetonta ja hyveelistä elämää. Joskus hyvä lopputulos voi vaatia vähän pientä kieroutta, vaikkei laittomuuksiin menekään. 

 Välillä on hyvä pysähtyä miettimään elämäänsä syvällisemmin. miettiä elääkö kuten haluaisi. Ja realiteetit huomioiden voiko sinne arkeen saada edes pieni pala unelmiensa elämää. Vetovoiman lakiin on hyvä tutustua, niin voi päästä omasta ankeasta arjestaan eroon nopeammin kuin uskoisikaan. ( Rhonda Byrne ) 

En noudattanut rehtorin neuvoa ja valitsin reaalin pakollisena. Oloni oli paljon rauhallisempi lukuloman aikana, kuin se olisi ollut  mikäli olisin valinnut matematiikan. Lakki tuli. Ja vapaaehtoisena valitsemani matematiikkakin meni läpi. Jotkut asiat on tehtävä vastoin auktoriteettien neuvoja.

Kuuntele sisintäsi ja intuitiotasi. Itsensä kuunteleminen ja omien toiveidensa ja tunteidensa arvostaminen lisäävät hyvinvointia. Arvosta muiden elämää, he tekevät valintansa omien taitojensa, rajojensa sekä resurssiensa  mukaan, kuten sinäkin. Muita ei tarvitse talloa, voidakseen itse hyvin

Tänä iltana mieti viikon hyviä hetkiä ja ole kiitollinen päivästä sekä elämästä.

 

Kiitos ajastasi! 

 

 "Lukeminen on tarpeen vain sen tietodon saamiseksi, mitä on tehtävä! Jos haluaa päästä päämäärään, on tietoa pantava käytäntöön, toteutettava se! " Elisabeth Heich