Uskalla unelmoida ja uskalla myös toteuttaa unelmasi!

Unelmien toteuttaminen saattaa vaatia epämukavuusalueelle päätymistä, mutta oppiminen liittää tämän uuden palan pian vanhaan tuttuun mukavaan oleskelualueeseen. Ja opiskelujen ja oppimisen lomassa on myös tärkeä käydä siellä mukavuusalueellaan keräämässä voimia, lataamassa akkuja sekä nauttimassa ns  helposta elämästä, jottei pala loppuun. Oppiminen vie energiaa ja voimavaroja, mutta myös tuo niitä. Moni jättää laiskuuksissaan itsensä kehittämisen ja taitojensa lisäämisen, vaikka oppimaankin oppii ja taidot kehittyvät niitä käyttäessä ja homma helpottuu.

Kuka määrittelee kuka sinä olet ja millaista elämää sinä voit viettää?  Tämä on asia joka myös kannattaa itselleen kirkastaa. Olet oman elämäsi tähti ja sinä saat muuttua ja kehittyä. Itsensä kehittäminen ja unelmoiminen tekevät hyvää terveydelle. Unelmat ovat kompassi ja niiden saavuttaminen voi vaatia uuden opettelua. Mieti toiveitasi ja tavoitteitasi ja tee itsellesi toimintasuunnitelma. Uskalla innostua ja rohkeasti tavoitella haaveitasi. 

Saa muuttua ja oppia ja tämä ilo on suotava myös myös toisille, ihan pikkuveljellekin. Jokainen elää elämäänsä omassa kuplassaan. Kunhan ei solvaa taikka puukota toisen kuplaa, niin rauha säilyy. Tasapaino ja stressittömyys pitävät pallon kunnossa, joten antaa toisten oman kuplansa sisällä säheltää omaa elämäänsä. Vietetään mukavaa rinnakkaiseloa kuplissamme.

Asioista selvää ottaminen on terveellistä.  Omaan intuitioon ja sisäiseen viisauteen on hyvä luottaa, synnymme tänne viisaina, mutta tyhmistymme matkan aikana sekä laiskistumme.  

" Kun vieraannumme omasta totuudesta, tiedosta joka kulkee jatkuvasti mukana viisautena jalkojemme alla, niin esiin nousee pelko. Pelkoa käytetään myös manipuloinnin välineenä. Pelko pitää lauman kasassa, jolloin laumalle voidaan vakuuttaa, että on vain yksi totuus. Näin yksi lauma oppii yhden ja toinen toisen totuuden. Jos kuuntelemme laumanjohtajaa silmät ummessa, emme näe, että totuuksia on useita, koska jokainen lauma ja jokainen lauman johtaja on oikeassa. Meille kerrotaan,että on vain yksi oikea totuus. Se totuus, jota me edustamme Jos toisen lauman totuus poikkeaa meidän totuudestamme, se on väärä totuus ja se tulee kaikin keinoin poistaa, koska joka uskoo tuohon totuutee, on vääräuskoinen " 

" Vaikka toisen totuus ei istuisikaan omaan arvomaailmaamme, voimme siitä huolimatta kunnioittaa hänen valintaansa, niin pitkään kuin hänen totuutensa ja toimintansa eivät loukkaa ketään ja kunnioittavat kaikkea elämää sekä oikeudenmukaisuuden periaatetta" "Kun muistamme rakkauden, niin tuhon voimat, joita pelko ruokkii, väistyvät. " 

Otteet Aikamatka -sielun reissukirja, Inderjit Kaur Khalsa

Uuden oppiminen pitää mielen virkeänä ja haastaa ajattelemaan. On hyvä välillä käydä opiskelemassa vaikka jotakin kieltä kansalaisopistossa tai lähteä johonkin vapaaehtoisryhmään mukaan. Tekee hyvää oppia uutta, tavata uusia ihmisiä vaikka verkossa ja todeta selviytyvänsä uusista tilanteista. 

Mitä? Miksi? Milloin? Minkä takia? kysele itseltäsi miksi toimit miten toimit tai teet mitä teet? Pohdi elämääsi, tutustu itseesi kunnolla ja innostu tutkimaan maailmaa, tutustu ihmisiin. 

Mikäli nukkuu huonosti taikka on talousmurheita, niin oppiminen ja uudesta innostuminen voi takuta. Juurten ollessa  kunnossa voi kiivetä latvaan, välillä toki tilanteet vaihtelee, elämä on kehä. Kun perusasiat ovat kunnossa jaksaa oppia. 

¨Kiehtovaa alkanutta viikkoa ja oppimisen iloa! 

Nähdään toisemme ja ollaan läsnä toisillemme. 

Kiitos ajastasi! 

 

" Jos vaihdettaisiin nyt päikseen pelkomme ja dissektoistais ne ja nähtäis toisemme.

Niin riittäisko se et saatais selviytyy, voitais vahvistuu ja viimein vapautuu. 

Hei eksä nää kun me tyhmennytään, ymmärretäään, mut vääristetään, syyllistetään, aina loukkaannutaan ja kun se ei riitä niin uhriudutaan. "  Apulanta 3 D kriisit.